eUPRAVA

Banner

BROJ:


Уплатни рачун за смештај и боравак детата у ПУ "Дечја радост":

840-31042845-32

Модел: како попунити уплатницу на овом ЛИНКУ

KОНТАКТ

Имате питања, коментаре, сугестије...

Telefon/Fax: 035/312-004
e-mail:decjaradostsv@gmail.com

захваљујући њима ми можемо бити бољи!

останимо у контакту

УПУСТВО

за електронски упис деце еУправе


Упуство је за упис деце у предшколску установу “Дечја Радост“ Свилајнац. Упис је на исти начин за сву децу, и старију и млађу. Потребно је да имате e-mail адресу (нпр. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) или неку другу адтресу за електронску пошту. Регистрација се врши по родитељу само једном. Лозинку пишите на папир како је не би заборавили.

Регистрација на еУправа, је обавезна ако по први пут уписујете дете на овај начин и један родитељ може се регитровати само једном. Потребно је да припремите фотографије вашег документа (нпр. фотографишите личну карту са обе стране).

Корак 1. Кликните на банер „еУПРАВА“, са десне стране, нашег сајта (слика 1) или кликом на овај ЛИНК. Ако по први пут на овај начин уписујете дете, онда се морате регистровати, и наставите даље. Уколико сте већ регистровани идите на корак 7.;

слика 1


Корак 2. За регистрацију, у горњем десном углу, кликните на „Моја еУправа“ и одаберите „Регистрација“, слика 2;

Слика 2

Корак 3. Затим одаберите „Региструј се са корисничким именом и лозинком“;

Корак 4. Кликом на „Региструј се са корисничким именом и лозинком“ отвара се формулар за регистрацију. Празна поља са тачком морају се попунити. Попуните поља својим подацима. Лозинку и корисничко име упишите на папир како је не би заборавили.

Напомена:

  • У поље „корисничко име“ потребно је да укуцате своју е-адресу (у нашем пример: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) На ту адресу добићете одговоре из „еУправе“ на крају регистрације;
  • У поље „Лозинка“ лозинка мора садржати: велика слова, мала слова, бројеве и неки знак-симбол, укупно 8 карактера (на пример: ssS2s1#1 или Miki“123). Лозинку коју сте укуцали користите само за пријаву на еУправу. Ова лозинка не би требало да је као лозинка за Вашу е-адресу.;

Корак 5. У поље где се тражи слика документа, одабраћете и послати фотографије документа који доказује ваш идентитет. Није битно да ли је са чипом или нема чипам већ да су фотографије мање од 3мб по по слици. Подестите да је фотографија мање резулуције. Слике личне карте (и предње, и задње стране, значи укупно 2 слике), или пасоша (обе странице) или другог документа;

Корак 6. На крају регистрације морате и штиклирати (кликнути) квадрате „Слажем се са условима коришћења“ и „Нисам робот“, на крају кликните „Региструј се“(слика 3)

слика 3

Очекујте на електронској адреси коју сте укуцали као корисничко име (наш пример This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ) да добијете поруку из еУправа о регистрацији, коју ћете потврдити и наставити даље са уписом детета. Уколико сте нешто од корака погрешно урадили нећете одмах добити поруку (порука стиже и након више часова) са упуством шта је потребно да исправите. Према овоме понављате регистрацију. Понављате кораке од 1 до 6. Ако сте све добро урадили добићете одмах поруку на мејл да потврдите регистрацију и наставите дање са уписом детета.


Упис детета: Отворите страницу еУправе (кликом на овај ЛИНК или на банеру) и у десном горњем углу кликните и одаберите пријава (слика 4)

слика 4

Корак 7. Одаберите пријаву преко „Региструј се са корисничким именом и лозинком“ (слика 5). У поља упиште ваше корисничко име (тј вашу е-маил адресу) и лозинку (коју сте осмислили током регистрације) и кликните „Пријави се“. Лозинка је она коју сте осмислили за еУправу, не она коју користите за Ваш мејл.

слика 5

Корак 8. Одаберите локацију „Свилајнац“ и потврдите локацију, као на слици 6;

слика 6

Корак 9. Кликните на празно поље “Добро дошли” и имаћете могућност одабира пријаве у еВртић, слика 7


слика 7

Корак 10. Кликните на зелено поље “Покрени услугу” (слика 8) након чега отвара се формулар за упис детета. Попуните га подацима који се траже од Вас.

слика 8

Корак 11. Кликом на “Следећи корак” ви сте пријавили дете у вртић и тиме завршили поступак уписа детета електронским путем.


Када родитељ, старатељ или хранитељ поднесе захтев преко Портала, предшколска установа ће доделити деловодни број захтеву и обавестити га преко Портала о даљим корацима. На Порталу можете изабрати опцију да ли ће обавештење примати на мејл или путем смс поруке.

остале вести>>>

<<<обавештење о упису