BROJ:


Уплатни рачун за смештај и боравак детата у ПУ "Дечја радост":

840-31042845-32

Модел: како попунити уплатницу на овом ЛИНКУ

KОНТАКТ

Имате питања, коментаре, сугестије...

Telefon/Fax: 035/312-004
e-mail:decjaradostsv@gmail.com

захваљујући њима ми можемо бити бољи!

останимо у контакту

eUPRAVA

Banner

Обавештење 28.5.2020., Свилајнац:


ИНСТРУКЦИЈЕ У ВЕЗИ СА ПОСТУПАЊЕМ ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА ПОВОДОМ ОТВАРАЊА ОБЈЕКАТА ЗА ПРИЈЕМ УПИСАНЕ ДЕЦЕ У ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ЕПИДЕМИЈЕ COVID-19


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

 • Пријем деце се врши у периоду од 6-8 часова, а испраћај у периоду од 15-16 часова. Пријем деце ће се вршити на две локације у вртићу и то: 1. За децу јасленог узраста улаз испред објекта „Чаролија“, 2. За децу од три до седам година улаз од стране парка.
 • Родитељ/други законски заступник детета је у обавези да најави поновни повратак детета у колектив најмање два дана раније, ради правовременог планирања и организације рада у установи.
 • Родитељима се препоручује да код куће остану деца са хроничним болестима (респираторним, кардиоваскуларним, малигним болестима, дијабетесом или имунодефицијенцијама), као и деца чији родитељи/други законски заступници или укућани имају једну од наведених болести.
 • Свакодневно пре доласка у вртић, родитељ има обавезу да себи и детету измери температуру и да у случају повишене температуре, не доводи дете у предшколску установу и о отме обавсти васпитача.
 • Пријем детета у Предшколску установу се врши само уз потврду надлежног педијатра да је дете здраво, као и да је уредно вакцинисано.
 • Дете долази у Предшколску установу у пратњи једног родитеља (да би се смањила гужва) и пожељно је да то буде исти родитељ сваког дана. Ако то није могуће, дете доводи родитељ који може, и то са комплетном заштитном опремом (маском и рукавицама).
 • Без опреме нећемо бити у могућности да примимо дете. Строго је забрањен улаз родитеља у двориште вртића, као и објекте наше установе.
 • Није дозвољено да родитељ/други законски заступник детета доводи или одводи дете из установе нити улази у просторију установе ако он/она или дете има повишену телесну температуру, знаке респираторних инфекција попут кашља и кратког даха или је под ризиком да је могао бити у контакту са особама позитивним на COVID-19.
 • Врло је важно да родитељи смање учесталост својих социјалних контаката у свакодневним активностима како би могућност заразе новим корона вирусом била сведена на минимум.
 • Важно је да родитељи током пријема деце испред улаза одрже социјалну дистанцу у размаку од два метра.
 • Битно је пратити смернице и протоколе који се успостављају у установи у циљу заштите здравља и безбедности деце, родитеља и запослених. Партнерски односи са породицом заснивају се на узајамном поверењу, поштовању, размени битних информација о детету и породици, отвореној комуникацији и одговорности. Спровођење препорука за превенцију инфекције COVID-19 у предшколским установама изискује њихову доследну и одговорну примену како од стране запослених, тако и од стране родитеља/ других законских заступника деце у циљу заштите здравља и безбедности деце и одраслих.

Управа вртића

ПУ "Дечја радост"


остале вести>>>